Logo BZPC Afgelopen zaterdag speelden de waterpoloheren van BZ&PC in Bodegraven een belangrijk duel om de koppositie tegen VZV uit IJmuiden. BZ&PC begon gedegen aan het duel…

tegen de Noord-Hollandse ploeg, een vroege 0-2 achterstand zorgde ervoor dat bijna iedereen wakker was. Aan beide kanten werd er fanatiek gefloten voor aanvallende fouten waardoor het conditioneel sterkere BZ&PC de wedstrijd in handen kon nemen. Dankzij treffers van onder meer Rob Peek en Tim van Leeuwen kwam de ploeg op een 6-2 voorsprong.

Ondanks dat VZV dichterbij kwam, bouwde René Peek de voorsprong uit tot 7-4 halverwege de derde periode. Tot zover weinig aan de hand voor de ploeg onder leiding van Andreas de Heij. Daarna ging het snel maar ook vooral hard. Dit tot ergernis van het Bodegraafse publiek. Een kolkend Zwembad de Kuil haalde de eigen ploeg misschien wel uit de wedstrijd waardoor BZ&PC ineens tegen een achterstand (8-9) aankeek.

Tot overmaat van ramp kreeg niet de Bodegraafse equipe maar juist VZV een strafworp toegewezen waardoor een minuut voor tijd de achterstand opliep tot 8-10. BZ&PC haalde deze achterstand niet meer in. 

Foto: RTV Bodegraven
Tristan van Dam van BZ&PC wordt fel op de huid gezeten
45 bzpc mannen