Logo BZPC Na twee mindere wedstrijden stond voor de waterpoloƫrs van BZ&PC uit Bodegraven zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen WZK in Wassenaar op het programma.

De geroutineerde ploeg had de week ervoor nog verrassend met 8-2 gewonnen van toenmalig koploper DZT. De Bodegravers kwamen op 0-1 en 1-2 maar zakten daarna weg in de wedstrijd wat resulteerde in een 5-2 achterstand eind tweede periode.

Na een time-out, wat omzettingen en een donderspeech ging de ploeg als een eenheid spelen. De aanval van de Wassenaarse ploeg werd beteugeld en de schoten die op doel kwamen waren een prooi voor keeper Robin Nieuwhof. Tim van Leeuwen gaf het goede voorbeeld met twee fraaie midvoor-doelpunten waarmee de aansluiting werd gerealiseerd.

In de vierde periode werd de 6-6 tegen de touwen geschoten. Vlak daarna was het Luke Rijnbeek die BZ&PC op voorsprong schoot. De 6-8 wilde echter niet vallen, waarna WZK de 7-7 maakte. In de slotminuut was het Joey Schellingerhout die het eindstation was en met een prima actie de 7-8 maakte.

Foto: RTV Bodegraven
Luke Rijnbeek in actie
46 Luke Rijnbeek