Logo BZPC De waterpoloƫrs van BZ&PC uit Bodegraven speelden zaterdag in IJmuiden tegen koploper VZV. BZ&PC is met negen overwinningen aan een indrukwekkende reeks bezig.

Na de eerste periode stond het 1-1. In de tweede periode kwamen verse krachten de aanval versterken. Dit resulteerde in twee man-meer-situaties die werden benut door Luke Rijnbeek en Rob Peek. In de slotseconden van de tweede periode werd Joey Schellingerhout prima in stelling gebracht, 2-4. In begin van de derde periode resulteerde een uitstekende midvoor actie van Jorik ter Molen in een treffer. Een man-meer werd prima uitgespeeld met Jos Beeuwkes als eindstation, 2-6. BZ&PC had de wedstrijd onder controle maar het lukte de ploeg niet om door te drukken. In de slotaanval van de derde periode scoorde VZV de 3-6.

Het publiek in IJmuiden ging nog eens vol achter de thuisploeg staan. De 4-6 was dan ook als doping voor VZV. De vlam kwam even in de pan nadat topschutter Joey Schellingerhout zijn derde persoonlijke fout kreeg. Assistent coach Pim Cluistra vond, terecht, dat BZ&PC veel onrecht werd aangedaan. Hij kreeg hiervoor de rode kaart. VZV scoorde nog wel de 5-6 maar de overwinning was een feit.

Foto: Dirk Raap
De heren van BZ&PC winnen het topduel in IJmuiden
08 bzpc heren