Afgelopen zaterdag speelden de heren van ZPC Woerden tegen De Reuring, een directe concurrent in de strijd om het kampioenschap. De uitwedstrijd in Noord-Scharwoude was geëindigd in een gelijke stand. Met vier wissels op de kant lieten de Woerdenaren niets aan het toeval over en waren gebrand op een zege.

De eerste periode verliep aan beide kanten stroef en eindigde in 2-2. Ook de tweede periode waren de teams aan elkaar gewaagd. Drie man-meer situaties voor Woerden werden niet benut om op voorsprong te komen en bleven de doelpunten beperkt, zodat er halverwege 3-3 op het bord stond.

In de derde periode liet de thuisclub zien dat zij conditioneel een stuk sterker waren. Met twee doelpunten van Pim Cleijpool werd voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong gecreëerd. De Reuring kwam in deze periode niet tot scoren, waardoor Woerden met een ruime marge de laatste periode in ging.

Waarschijnlijk speelde de gedachte van een overwinning al in het team, want in de vierde periode wist De Reuring terug te komen tot 7-6. Maar de rust aan de kant van Woerden werd goed bewaard en de overwinning kon worden gevierd.