Logo NS SprinterIn het najaar wordt met de herinrichting gestart van het stationsgebied Overvecht in Utrecht. Het gebied tussen het station Overvecht en de Tiberdreef gaat meer het karakter van…

een verblijfsplein krijgen, zegt wethouder Kees Geldof van Openbare Ruimte en Groen. Het aantal parkeerplaatsen blijft gehandhaafd en verder komt er veel ruimte voor voetgangers, fietsers en groen. Met de herinrichting krijgt Overvecht er ook een toegangspoort bij.

Buurtbewoners en andere belanghebbenden zijn nauw betrokken geweest bij de herinrichtingsplannen. Hierbij is vooral aandacht gevraagd voor het creëren van zitplekken, openbare verlichting en fietsenstallingen. ProRail, NS en de gemeente onderzoeken mogelijkheden om de gratis bewaakte stalling bij het viaduct en de fietsenstalling aan de Tuindorp-zijde van het station te verbeteren.

Op het stationsplein komen na de herinrichting 100 tot 120 extra fietsparkeerplekken. De wachtplek voor (kleine) bussen aan de Aïdadreef wordt verplaatst naar de Tiberdreef.