Logo OudewaterNa het spectaculaire verlies van vorige week tegen Kagia, wilde derde klasser FC Oudewater nu beter tevoorschijn komen. Dat lukte, de overwinning kwam echter niet gemakkelijk tot…

stand, maar was wel terecht. Ondanks dat in de eerste helft FC Oudewater de scepter in Wassenaar zwaaide, bleek Blauw-Zwart in staat te zijn om de aansluitingstreffer te maken.

Bij beide clubs was de vechtlust echter groter dan de kwaliteit en dat was al meteen in het begin te constateren want, met drie flinke overtredingen zetten de gastheren de toon. Als antwoord hier op kopte een getergde Menno Venhof in de vierde minuut de 0-1 binnen. In de 10e minuut kreeg Oudewater een vrije trap toegewezen wegens commentaar van de Wassenaarse technische leiding die daarmee regelmatig verbaal over de schreef ging.

In de 33e min. maakte Bart Griffioen de 0-2 voor Oudewater. Nog feller dan in deel een begonnen de Wassenaarders aan de tweede helft. Oudewater werd flink onder druk gezet en dat leverde de 1-2 op. Oudewater kreeg nog wat meer kansen, maar het lukte niet meer om er nog een doelpuntje uit te halen. Oudewater heeft de eerste drie punten binnen.