Deze week stond de wedstrijd tegen Sporting Delta op het programma. De Kamerikse ploeg had nog een heel kleine kans om zich te handhaven. Daarvoor moest deze wedstrijd gewonnen worden. SDO maakte het op het eind nog spannend, maar kon het Sporting Delta niet echt moeilijk maken. Uiteindelijk werd verloren met 20-17 en was de degradatie een feit.

De Kamerikers begonnen goed en het eerste schot was meteen raak, maar er werden teveel kansen weggegeven rond de korf. De bezoekers kwamen in de eerste helft tot zeven treffers, Sporting Delta deed het met twaalf een stuk beter. Ruststand 12-7.

Ook in de tweede helft scoorde SDO het eerste doelpunt en het verschil werd vier doelpunten. Alles was nog mogelijk, alleen er was weer te weinig controle in de verdediging van de Kamerikers. Sporting Delta liep daardoor uit naar zes doelpunten verschil.

SDO begon met wisselen en zorgde ervoor dat er andere herencombinaties in het veld kwamen te staan. Hierdoor kwamen de Kamerikers ineens dichterbij: 19-17. Even leek het erop dat de Kamerikse ploeg door ging drukken, maar dit lukte niet. SDO scoorde niet meer en Sporting Delta deed dat uiteindelijk nog één keer. waardoor de eindstand 20-17 werd.

Foto: Archief SDO – Kim van Leeuwen neemt een vrije bal tegen Sporting Delta.