Logo SCH1 Na de wervelende show op Hemelvaartsdag was het nu tijd voor consolidatie. De nul houden en er minimaal een gelijkspel uitslepen en plaatsen voor de finaleronde…

voor depromotie naar de eerste klasse. Zo geschiedde.

Meteen na de aftrap bleek SCH’44 weer de betere partij. Ondanks het slechte harde veld liepen de combinaties goed en werden er weer prima kansen gecreëerd. Zo kreeg Dennis de Bree de kans om SCH op voorsprong te brengen maar werd binnen de zestien meter onderuit gehaald. De goed leidende scheids Breedijk wees naar de stip maar de assistent scheidsrechter constateerde buitenspel.

Na twintig minuten was er een volgende kans voor de zeer sterk spelende Ivo Roest. Weggestuurd en alleen richting de keeper wist hij net naast te schieten. Niet veel later legde Roest de bal terug op de weer in vorm stekende Sander Tervoort die “net” over schoot.

De tweede helft was hard werken. Met in het achterhoofd “de nul houden” zakte SCH in en hoefde het ook niet meer zo nodig. De enige hoogtepunten van de tweede helft waren de gele kaarten van Dennis de Bree en Dustin van Doorn. De al een tijd goed presterende de Bree schoot de bal na een overtreding uit frustratie weg, leermomentje.

Dustin kon er echt niets aan doen. Terugkomend vanuit buitenspelpositie schoot Dustin richting doel van VSV. Op dat moment stond Dustin inderdaad buitenspel en werd er afgefloten. Breedijk zag dit als spelbederf en gaf Dustin een onterechte gele kaart.

Met het uiteindelijke gelijkspel kon SCH tevreden zijn en plaatste zich voor de finaleronde voor promotie naar de eerste klasse. Hiervoor moet nog wel een uit- en thuiswedstrijd gewonnen worden van Hoofddorp, dat voor SCH een lastige tegenstander is. De afgelopen twee jaar twee keer gelijkspel en twee verloren partijen.

De eerste wedstrijd is op maandag 5 juni om 14.00 uur in Hoofddorp. De return in Harmelen is op zondag 11 juni en wie weet wordt dit de dag dat SCH’44 geschiedenis kan schrijven.

Foto’s: website SCH’44