Logo OudewaterDe uitslag tegen het bezoekende FC Oudewater had zelfs nog veel hoger uit kunnen pakken, maar met 0-4 kwam Koudekerk eigenlijk nog goed weg. Diverse blunders van de…

assistent-scheidsrechter aan Koudekerkse kant werden echter vaak klakkeloos door de referee overgenomen en ook een aantal directe beslissingen van de leidsman deden bepaald geen goed.

0-7 of meer had zomaar gekund. De erg gemakkelijke gele kaart voor Bjorn Stalvord was een voorbode voor alles wat nog zou komen op arbitrair gebied. Overigens werd de Oudewaterse verdediger hier niet warm of koud van, hij speelde als gewoonlijk weer een prima wedstrijd.

De geelbuiken lieten zich niet uit het veld slaan en gingen steeds verzorgder voetballen. In de 34 minuut maakte aanvoerder Venhof de 0-1, negen minuten later gevolgd door een tweede doelpunt van Sjoerd Wiltenburg.

Na de pauze kwamen de gastheren, schijnbaar geprikkeld door de achterstand, terug op het veld en meteen trokken ze fel van leer, maar waren daarbij niet opgewassen tegen de bezoekers, die vrolijk bleven aanvallen en er via Menno Venhof nog twee doelpunten uit wisten te slepen. Koudekerk had geen verweer meer tegen de Oudewaternaren die terecht met de winst gingen strijken.