In de eerste helft maakte Pancratius meer indruk, maar SCH had meer balbezit. De Geel-Zwarten  werden geen enkele keer gevaarlijk in de eerste  helft. De gasten uit Badhoevedorp kwamen wel voor de goal en stond na ruim een kwartier op 0-1. Het alom geprezen positiespel van de thuisploeg kwam maar niet op gang, het leek eerder 0-2 te worden dan 1-1.

Na rust kwam er meer grip op de wedstrijd. Al meteen kreeg Mitch Maas een enorme kopkans, maar de bal ging naast. Toen Pancratius gebruik maakte van een verkeerde inspeelpass en de 0-2 scoorde in de 60e minuut, werd het nog lastiger. Binnen twee minuten wist Raoul Pengel met 1-2 de aansluiting te forceren, door een voorzet van Van der Linden binnen te koppen. SCH ging met passie op jacht naar de 2-2. 

De gelijkmaker viel in de 92e minuut toen Ivo Roest via een voorzet van Kristiaan van Vliet  de bal binnen kopte. In de 94e mislukten alsnog twee grote kansen voor Pancratius. Een minuut later maakte Mats Bosma de 3-2 maakte en het feest compleet. Toen het eindsignaal klonk, was het wonder van Harmelen daar en was SCH voor de tiende keer ongeslagen!

Foto’s: SCH ‘44