Logo Polsstokverspringen5De (klein) Friese delegatie die zaterdag meesprong om de Nico Sluis Vleeswaren Bokaal in Polsbroekerdam speelde – op de Junioren na dan – geen enkele rol van betekenis bij de…

verdeling van de hoofdprijzen, die tevens meetelden voor de stand in de Nationale Competitie.

Senior Jaco de Groot uit Woerden sprong het verst, gevolgd door Thewis Hobma en Rian Baas. Ook bij de Dames was de titel voor Holland. Dymphie Baas uit Oudewater ging met de beker aan de haal voor Anneke Broersma en Wendy Helmes.

Jan Teade Nauta uit IJlst wist bij de Topklasse Junioren als enige de Friese eer hoog te houden. Verbazing wekte wel zijn sprong van bijna twintig meter waarmee hij Jaco de Groot qua afstand aftroefde. Met 19.97 vestigde de Fries een stevig nieuw persoonlijk record. Lucas van Eijk, Haastrecht en Jarich Wijnstra volgden op meer dan eerbiedige afstand.

De titel bij de Jongens was voor Reinier Overbeek uit Benschop die Rutger Haanstra en Timon de Haay achter zich wist te houden. Bij de Meisjes won – wie anders dan? – Demi Groothedde uit Jaarsveld met de gezusjes Mulder uit Vlist als tweede en derde.