Logo Polsstokverspringen5Kwam het omdat de Hollanders een thuiswedstrijd in Vlist sprongen in de Nationale Pollepleats Competitie, of zetten ze alles op alles om in de finale zo hoog mogelijk te kunnen scoren?

In ieder geval stonden bij de dames en heren top vijf uitsluitend Hollanders op het ereschavot. Erwin Timmerarends voerde deze keer met 20.88 mtr de lijst aan, gevolgd door Jaco de Groot. De overige drie waren Wouter van Midden, Arno Baas en Theo van Kooten.

Bij de dames Wendy Helmes sprong met 14.88 het verst. Op de voet gevolgd, met maar 8 cm. minder, door Dymphie van Rooijen. Fabiënne Overbeek, Kimberly Engelhard en Julia van Eijk maakten de top vijf vol.

Richard van Bemmel was de beste junior met 18.27 mtr. Ricardo Faaij werd tweede. De overige plaatsen in deze top vijf waren voor de Friezen. Bij de jongens werden resp. Reinier Overbeek (18.43mtr), Jelle Timmerman en Corné de Regt de nrs. 1,3 en 5 in de top vijf.

De enige gouden medaille voor de Friezen ging bij de meisjes naar Sigrid Bokma. Demi Groothedde en Iris Mulder verdedigden de Hollandse eer met een tweede en derde plaats.