Logo polsstokverspringen7 Het Hollands Kampioenschap polsstokverspringen, dat dit jaar gehouden wordt op zaterdag- middag 13 augustus op de schansen van de Polsstokclub Linschoten belooft…

één van de spannendste in jaren te worden.

Titelverdediger Jaco de Groot (Woerden) heeft er een geduchte concurrent bij gekregen in Erwin Timmerarends (Montfoort). Beide springers wonnen dit jaar ieder acht wedstrijden, maar de belangrijke Nationale Fierljep Manifestatie, werd een prooi door Erwin.

Juniorenspringers die achttien meter kunnen halen zijn Ricardo Faaij (Haastrecht), Paul van Meijeren (Zegveld) en Daniel Cluistra (Oudewater). Gebaseerd op de dagtitels zal de strijd tussen Ricardo en Paul gaan.

Bij de Dames is de grote favoriet vijfvoudige Hollands kampioene Dymphie van Rooijen (Harmelen) met dertien dagtitels. Opvallend is dat de concurrentie niet alleen komt van routinier Wendy Helmes (IJsselstein) en Liesbeth de With (Woerden) maar vooral van twee opkomende talenten, Demi Groothedde (Jaarsveld) en Fabiënne Overbeek (Benschop).

Bij de Jongens domineert Reinier Overbeek (Benschop) en moet de concurrentie niet alleen gezocht worden bij titelverdediger Jelle Timmerman (Linschoten) en Bas van Leeuwen (Woerden), maar ook bij Gerwin Kastelein (Zegveld). De wedstrijd begint na het nationale volkslied, het Wilhelmus om half drie.

Foto’s: Erik van Kordelaar
De Groot en Van Rooijen in volle actie
polsstok linschoten