Logo Polsstokverspringen1Het was te merken dat bij de Hollandse senioren, na het NK van vorige week, de geest uit de fles was. In Burgum (Friesland) werd meegedaan aan de Polleplaets Nationale Competitie…

maar de resultaten waren beduidend minder dan bij het NK. NK kampioen Jaco de Groot kwam nu niet verder dan een zevende plaats met een sprong van 19.37 mtr. Thomas van Midden werd zesde met 19.42 mtr. De drie beste Friezen sprongen in de 20 meter. De beste Hollander werd Erwin Timmerarends die met 19.85 mtr. de laatste plaats in de top vijf innam.

De dames ging het beter af en Wendy Helmes werd met 16.09 mtr eerste. Dymhie van Rooijen werd tweede met een sprong van maar 10 cm. minder dan op het NK. FabiĆ«nne Overbeek, winnares bij het NK had kennelijk haar dag niet en sprong  1,5 mtr. minder dan bij het NK. Zij kwam nog net binnen bij de top 5.

Bij de junioren was Richard van Bemmel de enige Hollander in de top 5. Hij sprong bijna drie meter verder dan bij de NK en verbeterde zijn P.R. met 19.65 mtr.