Hoogleraren van de Universiteit Utrecht stapten woensdagochtend in hun toga op de fiets naar verschillende basisscholen in Utrecht. Leerlingen van groep 7 en 8 hebben lang uitgekeken naar de komst van de hoogleraar. Tijdens ‘Meet the Professor’ kregen ze eindelijk de kans om hem of haar te ontmoeten en alles te vragen.

In aanloop naar dit bezoek kregen de deelnemende klassen elke maand een gouden envelop met daarin lesideeën en een hint over hun professor. Zo kwam de klas steeds meer te weten over de identiteit van de professor. De vakgebieden zijn namelijk zeer verschillend: van klimaatverandering, deeltjesfysica en diversiteit tot ethiek en plantenziekten.

Tegelijkertijd leren de kinderen nu al iets over wetenschap, onderzoek en de universiteit. Professor Annetje Ottow is zeer enthousiast: “Ik vind Meet the Professor echt een fantastisch initiatief, een klas vol vragen, verbazing en onbevangenheid. De leukste vraag die ik kreeg een vorige keer was ‘Hoe vond u het om als vrouw professor te worden?’, ik heb gezegd dat ik daar enorm trots op ben”.