Logo Regenbui Dat was wel even schrikken bij de eerste aanblik van de velden van Sportpark Groene Zoom in Reeuwijk-Brug na de hoosbuien van afgelopen woensdagmorgen.

Zo’n 84 millimeter was in korte tijd in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk naar beneden gekomen. Zoveel water heeft de drainage van de nog betrekkelijk nieuwe kunstgrasvelden niet kunnen verwerken en zijn de kurkkorrels weggespoeld.

De ravage is zo groot dat het nog maar de vraag is of men de velden voor a.s. zaterdag weer in orde kan krijgen, zodat er bij CVC Reeuwijk gespeeld kan worden.

Hoe de situatie er uitziet op de Woerdense kunstgrasvelden is niet bekend. Deze velden zijn voorzien van rubberen korrels, die minder snel wegdrijven. Ook ligt het er aan of de velden voldoende zijn ‘geharkt’. Een woordvoerder van de gemeente Woerden kon desgevraagd geen uitsluitsel geven over de toestaan van de velden. Wel kondigde hij aan dat er donderdagmiddag ‘een rondje langs de velden’ zou plaatsvinden om de situatie in ogenschouw te nemen.

Foto’s : Gerke Mulder
De ravage is groot op het hoofdveld van CVC Reeuwijk. De kurkkorrels zijn door het overtollige water weggespoeld
cvc1
Onder: Aan de andere kant dezelfde ravage
cvc2