Logo Rohda76 Bodegraven Met het oog op de start van de competitie kan het geen kwaad als Rohda-coach Boris van Es zijn keurkorps deze week nog aan een spoedcursusje onderwerpt.

In de eerste plaats niet de tegenstander in de gelegenheid stellen om zo eenvoudig te scoren en een ander aandachtspuntje kan zomaar zijn het efficiënter afronden van de eigen kansen.

Als zijn spelers die wedstrijdonderdelen beheersen, dan hadden de Blauw-witten zaterdag met een overwinning van pakweg 7-2 van het veld van het Rotterdamse Maense FC kunnen stappen. Nu triomfeerden de gastheren met 3-5.

Halverwege het open bekerduel keken de Bodegravers volledig onnodig tegen een 1-3 achterstand aan, waarbij Jaap Veldhuijzen nog net voor rust voor Rohda doel trof. Even leek het er in de tweede helft op dat Rohda de boel zou rechttrekken na de 2-3 van Tim van der Werf. Dat gebeurde niet. De bezoekers legden de defensie van Rohda weer twee keer opvallend in de luren: 2-5. Het Bodegraafse slotakkoord – wederom van Van der Werf – had slechts statistische waarde: 3-5.

Foto: Kees van der Wilk
Tim van der Werf scoorde twee keer namens Rohda ’76
rohda