Logo Plassenloop Zaterdag verschenen 614 hardlopers aan de start van de 66e Reeuwijkse Plassenloop. Als eersten kwamen de jongste deelnemers aan de beurt bij de…

kidsrun over 1100 meter. Sem Snellen was daarbij de snelste jongen en Bibi de Geest het snelste meisje. De wat oudere kinderen liepen een kidsrun over 2400 meter. Robin de Haan en Merlijn van Doorn waren de snelsten.

Bij de prestatieloop van vijf km. werd bij de mannen Roeland van der Harst winnaar en bij de vrouwen Merle de Zwart. De overwinning van de 10 km. prestatieloop was voor Frank Schotman. Bij de vrouwen was de winst voor Daphne Lamboo.

Bij de 15 km. was Leendert van der Lugt de snelste man. Bij deze groep was ook de winnares bij de vrouwen. Tirza van der Wolf, atlete van SC Reeuwijk, finishte overall als tweede in een tijd van 53.43 minuten. Met deze tijd had ze bijna 14 minuten voorsprong op de tweede gefinishte dame. Voor Tirza een verbetering van haar persoonlijk en clubrecord met 24 seconden.

Dit jaar was het goede doel Spieren voor Spieren. Aan het eind van de middag werd er bekend gemaakt dat een bedrag van € 1500,00 aan deze stichting overgemaakt wordt.

Foto’s: RTV Bodegraven
plassenloop
plassenloop 1