Logo Triathlon Vier teams hebben tweede pinksterdag namens Rotary deelgenomen aan de triatlon in Woerden. Doel was zoveel mogelijk geld binnen te halen voor…

een water- en sanitatieproject van de twee Woerdense Rotaryclubs. Dat is gelukt: met hulp van sponsors en donateurs haalden de teams met hun sportieve prestaties het benodigde bedrag van 5.500 euro binnen.

Schoon water voor iedereen is een van de speerpunten van Rotary International. De twee Rotaryclubs in Woerden zamelen geld in voor een ziekenhuis in Oeganda. Daar wordt een installatie gebouwd voor de opvang, zuivering en opslag van drinkwater.

Het ziekenhuis zelf draagt 20% van de projectkosten; de Rotaryclubs zorgen voor de rest. Het ziekenhuis richt zich op het leveren van goede en betaalbare zorg aan mensen in Oeganda. Jaarlijks worden in het ziekenhuis ongeveer 25.000 patiƫnten behandeld.

De Woerdense Rotaryclubs zien deelname aan de triatlon als een mooi evenement om samen met sporters en sponsors geld bij elkaar te brengen voor een sympathiek doel.

Foto: Qbtec
Een van de vier Rotary-teams zet alles op alles tijdens het hardlopen
oeganda