Logo Mensen in rij Vrijdagmiddag heeft huisarts Ap Speelman afscheid genomen van zijn patiënten om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Door na  zijn 65e nog een paar jaar…

door te werken heeft hij twee jaar geleden de overgang van de praktijk aan de Dorpsstraat naar de Kerkweg meegemaakt, de kroon op zijn werk. Jarenlang heeft hij enorm veel energie gestoken in de plannen en voorbereidingen om dit te realiseren.

Zijn vader was ook huisarts in Harmelen en 38 jaar geleden is Ap zijn vader opgevolgd. Van een praktijk met twee huisartsen is de praktijk uitgegroeid tot een moderne maatschap met zowel een vestiging in Harmelen als in Vleuterweide waar in totaal 25 mensen werken: 10 huisartsen, 2 huisartsen in opleiding, 3 praktijkondersteuners en 10 assistenten.

Dat de huisarts bijzonder geliefd was wel te zien aan de enorme rij wachtenden die graag ten afscheid Speelman de hand wilde schudden en hem bedanken. Zijn echtgenote, dokter Edith Brands blijft nog een paar jaar doorwerken. Speelman wordt opgevolgd door dokter Stijn de Ruijter.

Foto’s: Henk Wit