Logo KNVB BekerDe indeling van de poulefase van de bekercompetitie voor het amateurvoetbal is inmiddels ook bekend. De bekercompetitie is verdeeld in categorie 1 (alle 1e en 2e klassers) en…

categorie 2 (alle 3e en 4e klassers).

De nrs. 1 en 2 in de poules van categorie 1 plaatsen zich voor de eerstvolgende knock-outronde. In categorie 2 gaan alleen de poulewinnaars over naar de volgende bekerronde. Voor de poulefase van de bekercompetitie zijn de volgende speelweekends gepland: 1/2 september ronde één; 8/9 september ronde twee en 15/16 september ronde 3. Na de poulefase worden alle categorieën samengevoegd voor de volgende knock-outronden.

Sportlust speelt in de poulefase een aantal leuke streekderby’s, want de Rood-witten treffen SCH uit Harmelen, ESTO uit Bodegraven en CSW uit Wilnis als opponent. Montfoort speelt tegen Benschop, PVCV uit Vleuten en het Bodegraafse RVC. Deze twee poules vallen in categorie één.

In categorie twee strijden FC Oudewater, Linschoten Ammerstol en Schoonhoven voor een ticket in de volgend ronde. Het Montfoortse MSV treedt in het strijdperk tegen Rivierwijkers uit Utrecht, het Zeister Saestum en Ardahanspor uit Utrecht.

SC Woerden krijgt HOV/DJSCR uit Rotterdam, CVC Reeuwijk en Zwarte Pijl uit Rotterdam voor de kiezen, terwijl Kamerik met voetbalvereniging Biedt Moedig Tegenstand (B.M.T) uit Den Haag, SEV uit Leidschendam en Woubrugge in de slag moet.

Het Zegveldse Siveo treft Kickers uit Leimuiden, de reserves van Ter Leede uit Sassenheim en Van Nispen uit De Zilk en moet kersverse zaterdagclub VEP het zien te rooien tegen Hazerswoudse Boys, Hilligersberg en de zaterdagtak van Tot Ons Genoegen uit Berkel en Rodenrijs.