Voetbalscheidsrechter Ingmar Oostrom uit Oudewater heeft zondag voor het eerst in zijn loopbaan een wedstrijd in de Eredivisie gefloten. Vorige week maandag kreeg de 30-jarige Oostrom het nieuws vanuit Zeist te horen. Na meer dan honderd duels in de eerste divisie was dit zijn eerste eredivisieduel, waarmee een droom voor de Oudewaternaar uitkwam.

Ingmar Oostrom begon als kind met voetballen bij UNIO in Oudewater en zoals bij elke club hadden ze ook daar scheidsrechters nodig en hij kreeg al snel veel plezier in het fluiten. Dat nam zoveel tijd in beslag dat hij als B-junior stopte met voetballen.

Twee jaar later floot de pas 17-jarige Oudewaternaar zijn eerste wedstrijden bij de senioren. In het begin kreeg zijn vader een hand in de bestuurskamer, omdat men dacht dat hij de scheids was. Maar hij was Ingmar’s chauffeur, omdat Ingmar nog geen rijbewijs had.

Daarna ging het al snel richting hoofd- en topklasse en daar achteraan volgde het betaalde voetbal. Zondag was zijn debuut in de wedstrijd Fortuna Sittard-Heerenveen.