Op 14 mei is er van half zeven tot negen uur een inloop-informatieavond over de ontwikkelingen in het landgoed Bredius. Stichting Landgoed Bredius, de Stichting Hofstede Batestein en de gemeente Woerden zijn de initiatiefnemers.

De afgelopen jaren zijn onder andere de paden en bruggen in het landgoed opgeknapt, het groen is verbeterd en er is een moes-/pluktuin gekomen. De kroon op het werk is de herbouw van Hofstede Batestein (Brediusboerderij) en de herinrichting van het gebied eromheen. Voor dit laatste is een visie opgesteld. Ook is er een omgevingsvergunning verleend om de hofstede te herbouwen en er een horecabestemming aan te geven.

Geïnteresseerden kunnen de visie inzien voor de herinrichting van het gebied tussen de hofstede en de Van Kempensingel. Ook wordt informatie gegeven over de mogelijkheden voor horeca in de hofstede en over het vervolg van de procedure. Er is alle gelegenheid voor vragen en gesprek. De inloop-informatieavond vindt plaats in het NME Centrum InBredius aan de Kievitstraat.

Foto: Gemeente Woerden

Ondertekening van het document voor de herbouw van de Hofstede Batestein (Brediusboerderij)