Op donderdag 16 mei is er een inloopavond over het bestemmingsplan van het voormalige Pels-terrein in het Staatsliedenkwartier. Het bestemmingsplan heet “Herontwikkelingslocatie Witt” en wordt georganiseerd door de gemeente Woerden en ontwikkelaar Synchroon BV.

Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van 106 tot 117 woningen mogelijk op deze locatie. Het gaat om circa 40 middelgrote en grotere rijwoningen en 67 appartementen, waarvan 26 in de categorie goedkope koop. De overige 41 appartementen vallen in de duurdere categorie├źn.

Uitgangspunt is een stedelijke woonomgeving met een aantrekkelijke groene buitenruimte. Auto’s staan grotendeels uit het zicht en er is een prettige fiets- en wandelroute naar het station. Duurzaamheid krijgt vorm door onder andere aardgasvrij bouwen, natuur-inclusief bouwen en het toepassen van zonnepanelen.

Het voorontwerpbestemmingsplan en het voorlopig ontwerp van de locatie liggen die avond ter inzage. De deuren staan open tussen half zeven en negen uur in de kapel van Careyn Weddesteyn aan de Utrechtsestraatweg.

Foto: Gemeente Woerden – Artist Impression