Gemeente Woerden en SPF Beheer (namens de eigenaar van winkelcentrum Snel en Polanen) hebben afgelopen dinsdag een intentieovereenkomst gesloten voor een onderzoek naar mogelijke uitbreiding van winkelcentrum Snel en Polanen.

Zij willen nagaan of de komst van een extra supermarkt haalbaar is, in combinatie met zo’n 100 (betaalbare) huurwoningen en een parkeergarage. Een bestemmingsplan om deze uitbreiding mogelijk te maken is in voorbereiding en komt naar verwachting eind dit jaar ter inzage.

Voorafgaand aan de inloopavond over de bestemmingsplannen wordt er vanavond aan de gemeenteraad een toelichting gegeven op het stedenbouwkundig plan voor Snellerpoort. In dit plan is te lezen hoe de wijk er in grote lijnen uit komt te zien.

Op 12 november wordt het plan toegelicht aan de bewoners van Snel en Polanen tijdens de vergadering van het wijkplatform. Deze bijeenkomst begint om acht uur in Het Baken aan de Beneluxlaan.

Foto: Gemeente Woerden – Heeman (SPF Beheer), De Weger (gem. Woerden), Geuze en Reekers (SPF Beheer), Frijlink en Steffens (gem. Woerden)