Logo Volleybal VTC AIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag een 1-3 nederlaag geleden tegen Inter Rijswijk. De bezoekers bewezen vooral in de eerste twee sets de…

terechte kampioen te zijn. Het was tegelijk ook het afscheid van de speelsters Zoe Korstanje Michelle Verhees en Sharon van Vliet, die allen een publiekswissel kregen.

De bezoekers, die beschikken over meerdere speelsters met eredivisie-ervaring, lieten in de eerste twee sets zien de beste ploeg van de tweede divisie te zijn. Veel servicedruk, blokkerend en verdedigend goed georganiseerd en aanvallend uiterst effectief, waar de AIRCOHEAT-formatie passend in de problemen kwam en moeite had om de eerste aanval te scoren. De thuisploeg speelde zeker niet slecht, maar moest met 12-25 en 17-25 wel duidelijk zijn meerdere erkennen in de kampioen.

In de derde set wist VTC Woerden bij te blijven en zelfs meerdere kansen op setwinst af te dwingen. De thuisploeg liet de kansen echter onbenut, waardoor Inter Rijswijk met 28-30 aan het langste eind kon trekken. In de laatste set werd het na een 2-5 achterstand 5-5, waarna de Woerdense formatie via 14-12 en 19-17 de set met 25-20 winnend wist af te sluiten.

“Wij kijken terug op twee hele leuke seizoenen. Het was fijn werken met een gedisciplineerde groep waar wij veel in kwijt konden en zowel met individuele speelsters als met het team stappen hebben kunnen maken,” sloten Krijn Verlek en Jos van der Pluijm af.

Foto: VTC Woerden
AIRCOHEAT/VTC Woerden nam na afloop van de wedstrijd op een waardige manier afscheid van speelsters Sharon van Vliet, Michelle Verhees, Zoe Korstanje en het trainersduo
vtc