Logo Voetbal 9 Een aantal weken geleden liep er een scout van Feyenoord op Sportveld Markveld in Oudewater. Hoewel hij eigenlijk voor een andere club kwam kijken, vielen hem…

twee Oudewaterse talentjes op. In het team van JO9-2 spelen voetbalvriendjes Mats Rietveld (7 jaar) en Senna Veldhuijzen van Zanten (6 jaar). Beide namen en bijbehorende geboortedata werden in het notitieblokje van de scout genoteerd.

Via FC Oudewater werden de spelertjes op de hoogte gebracht van de uitnodiging van de profclub uit Rotterdam. Beide zullen een trainingsstage volgen en een wedstrijd spelen.

Op de training hebben de jongens een goede sparringpartner aan elkaar. “Ze halen het beste in elkaar naar boven. Als trainer hoef je dan alleen maar handvatten te geven. Het is mooi om te zien dat zij een aanwijzing snel oppakken en ook niet te beroerd zijn medespelers aanwijzingen te geven!”, zegt hun trainer Lars van Halteren.

Naast interesse van Feyenoord, heeft ook Ajax zich gemeld bij de club voor Senna. In de komende tijd mag Senna bij Ajax komen trainen. Na een proefperiode in Amsterdam zal blijken of hij daar mag blijven.

Foto: Website Oudewater
oudewater