Logo woerden athletics Afgelopen weekend vond op de atletiekbaan van atletiekverenioging Clytoneus in Woerden een tweedaagse internationale meerkamp plaats. Een meerkamp…

is een combinatieklassement van verschillende atletiekonderdelen. De vrouwen doen een zevenkamp, de mannen een tienkamp. De prestatie op ieder onderdeel wordt omgezet in punten en de meest veelzijdige atleet wint.

In Woerden stond er bij de mannen en de vrouwen een internationaal deelnemersveld aan de start. Bij de vrouwen won de Canadese topper Angela Whyte met overmacht. Bij de mannen zette het 21-jarige talent Loek van Zevenbergen uit Maassluis zijn beste meerkamp ooit neer en hield daarmee zijn internationale concurrenten ruim achter zich.

De Woerdense eer werd hoog gehouden door de twee broers Daan en Hugo Jansen, Daan werd 2e bij de A-junioren (17-18 jaar). Hij was constant over de verschillende onderdelen, maar opvallend was zijn sterke optreden op het hordelopen. Zijn 14-jarige broer Hugo mocht uitkomen bij de B-junioren (15-16 jaar). Hij hield goed stand tussen de oudere jongens, vooral door een sterk optreden op het speerwerpen en een slim ingedeelde 1500m toonden dat hij een veelzijdige atleet is.

Foto’s: Anno Visser