Logo SchadefondsDe week van 25 november is door de VN uitgeroepen tot Internationale Week Zonder Geweld. Dit initiatief is hard nodig, want er zijn nog steeds teveel geweldsmisdrijven, óók…

in de provincie Utrecht. Speciaal om de duizenden slachtoffers op jaarbasis te helpen is er het Schadefonds Geweldsmisdrijven, een uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid.

Door de financiële tegemoetkoming van het Schadefonds voelen slachtoffers zich vaak erkend én zij ervaren het als emotionele steun. Helaas doet slechts 1 op de 3 slachtoffers in Nederland een beroep op het Schadefonds. Vaak weten zij niet van het bestaan en daarom wordt er tijdens de Internationale Week Zonder Geweld aandacht gevraagd voor het Schadefonds. Zo moeten steeds meer geweldslachtoffers de weg weten te vinden naar het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Het Schadefonds is er voor slachtoffers en nabestaanden van allerlei vormen van opzettelijke geweldsmisdrijven. Of het nu gaat om seksueel geweld, diefstal met geweld, bedreiging met een wapen, mishandeling of stalking.