Logo Groene Hart Ziekenhuis Gouda GHZDe inwoners van Oudewater moeten voor spoedzorg ‘s nachts voortaan naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Dit komt omdat de HAP-locatie gebonden is aan de huisarts.

En de huisartsen van Oudewater zijn aangesloten bij de HAP van Gouda, de Huisartsenpost Midden-Holland. In het Groene Hart Ziekenhuis is ook een SEH (Spoedeisende Hulp) op hetzelfde adres. Die SEH is overigens niet gebonden aan de huisarts.

Sinds 1 juni 2017 biedt het Hofpoortziekenhuis in Woerden ’s nachts geen spoedzorg meer aan. Onder spoedzorg valt zowel de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis als de avond, nacht- en weekenddienst voor spoedeisende zorg door huisartsen, de zogenaamde huisartsenpost (HAP). Met ingang van 1 januari 2018 wordt de Spoedeisende Hulp zelfs helemaal gesloten in het Woerdense ziekenhuis.

De zorg voor Woerdenaren verhuist naar de twee andere locaties van het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein of Leidsche Rijn. Met deze vestigingen is het Hofpoortziekenhuis gefuseerd.