Logo Huisarts1 Inwonersbelangen noemt de reactie van de Nederlandse Zorgautoriteit en de huisartsen op plannen voor een alternatieve HAP in Woerden bizar. De partij reageert op een artikel…

in het AD waarin voorzitter van de huisartsenvereniging Guus Hermsen zich afvraagt of de dagelijkse spoedzorg die Allerzorg en Medsync willen gaan bieden, de oplossing wel is. De NZa reageert met de uitspraak dat niet ieder stadje of dorp z’n eigen huisartsenpost heeft. Het zou volgens de NZa doelmatiger zijn, zowel bekeken vanuit kosten als vanuit de belasting van huisartsen, om de beschikbaarheid van huisartsenzorg in de avonduren in een regio te concentreren.

In het radioprogramma RPL Actueel noemt Jan Hubert van Rensen van Inwonersbelangen het vreemd dat de huisartsen niet kritisch waren toen de huisartsenpost dreigde te verdwijnen maar dat nu wel zijn nu er een alternatief lijkt te komen. Inwonersbelangen heeft de NZa het persbericht waarin wordt ingegaan op het artikel in het AD, toegezonden. De zorgautoriteit heeft daar nog niet op gereageerd.