Logo Hendrie van Assem Twee weken na de verkiezingen is bij Inwonersbelangen uit Woerden nog altijd niet duidelijk waardoor de partij twee van haar vier zetels verloor. Hendrie van Assem zegt in…

RPL Actueel verontwaardigd te zijn door het stemmenverlies. Hij snapt niet zo’n 1000 mensen kwijt te zijn geraakt terwijl zijn party keuzes maakte die ook door andere partijen werden gemaakt.

De afgelopen vier jaar heeft de partij ook geen signalen opgepikt waaruit bleek dat de aanhang afbrokkelde zegt Van Assem. Er is geen specifieke kern of wijk aan te wijzen waar Inwonersbelangen sterk terug liep. In vrijwel alle stembureaus werd minder op de partij gestemd. Inwonersbelangen voert intern een discussie over wat er moet gebeuren om de kiezers terug te winnen.

De komende vier jaar zit Hendrie van Assem als enige in de gemeenteraad voor Inwonersbelangen. Lia Arentshorst die op de tweede zetel had kunnen zitten, is uit de partij gestapt. Zij werd met voorkeurstemmen gekozen maar wilde ondanks interne afspraken om de kieslijst te volgen, geen afstand van haar zetel doen.