Logo Winkelwagen Politieke partij Inwonersbelangen wil dat er in Woerden onderzoek wordt gedaan naar de winkelbehoefte. Het onderzoek moet antwoord geven op vragen als:

‘Aan welke branches bestaat behoefte, welke winkels zou men terug willen’ en ‘wat is eigenlijk de regionale functie van Woerden als winkelstad?’. Dat zegt raadslid van Inwonersbelangen Kees Weerelts in RPL Actueel.

De partij zet haar vraagtekens bij het hebben van een supermarkt in het centrum van Woerden die qua oppervlak en assortiment voldoet aan de eisen van deze tijd. De Albert Heijn wil namelijk een supermarkt met een groter oppervlak, maar voor een dergelijke winkel is volgens Weerelts in het centrum eigenlijk geen plaats. Inwonersbelangen ziet meer in een wat Weerelts ‘een mandjes supermarkt’ noemt, waarbij de snelle boodschap kan worden gedaan.

Veel mensen gaan volgens Weerelts nu al naar supermarkten buiten het centrum omdat die meer bieden dan de vestiging van Albert Heijn. De partij stelt deze vragen aan het college van burgemeester wen wethouders over supermarkten naar aanleiding van een raadsinformatiebrief over dat onderwerp.