Logo Lintje Lid in de Orde van Oranje Nassau MAN Op vrijdagavond was de algemene vergadering in het clubgebouw van Sportlust Woerden wel heel bijzonder voor Jaap Klein toen burgemeester Molkenboer…

vertelde dat de koning hem de afgelopen dinsdag tijdens zijn bezoek aan Woerden de opdracht meegaf om Jaap een lintje op te spelden.

Jaap Klein is vanaf 1 augustus 1951 lid van Sportlust. Als jochie van 12 korfbalde hij al bij Sportlust. De vereniging bestond toen nog uit een korf- en een voetbalclub. En na vele jaren als clubman in hart en nieren, mocht een zichtbaar ontroerde Jaap zich laten ridderen in de Orde van Oranje Nassau. Naast zijn vrouw, kinderen en familieleden was het een kantine vol bestuurs- en clubleden die hem persoonlijk de hand kwamen schudden.

Jaap Klein hoort bij “het meubilair” van de Rood-witten. En heeft al vele functie bekleed binnen de vereniging. Zo was hij onder meer bestuurs- en commissielid en algemeen vrijwilliger, keurde hij zestien jaar de velden, was twintig jaar de initiator/presentator van het wekelijkse Rad van Fortuin en organiseert nu nog de wekelijkse schoonmaak van de kantine, de kleedkamers en de toiletgroepen. En… Jaap doet de boodschappen voor de club!

Foto’s: Henk Wit