Logo Monumentenschildje Op 5 januari 2017 ontving de Montfoortse wethouder Lejeune het jaarverslag 2010-2015 van de Monumentencommissie Montfoort. Het rapport laat zien dat de afgelopen…

jaren de zorg voor monumentale beeldbepalende gebouwen veel aandacht heeft gekregen en dat het aantal gemeentelijke monumenten is uitgebreid tot 24. De komende jaren wil de commissie de geschiedenis levend houden door behoud van cultuurhistorisch erfgoed.

Dit bepaalt voor een belangrijk deel de identiteit van de woonplaats. De gemeenteraad onderkende het probleem van het verdwijnen van karakteristieke panden en heeft sinds 2005 een volwaardig gemeentelijk monumentenbeleid. Daardoor is het mogelijk geworden om cultuurhistorisch waardevolle gebouwen en objecten aan te wijzen als gemeentelijk monument. Deze status is een welkome aanvulling op de al bestaande 78 rijksmonumenten in Montfoort en het beschermde dorpsgezicht van Linschoten. De Monumentencommissie kreeg in dit alles een belangrijke adviserende rol.

Foto: gemeente Montfoort
02 jaarverslag