Logo Polsstokverspringen2 Bij de Nederlandse Kampioenschappen polsstokverspringen die afgelopen zaterdag werden gehouden in het Friese Burgum heeft topfavoriet Jaco de Groot…

zijn meerdere moeten erkennen in de Friese fierljepper Oane Galama uit It Heidenskip. De Woerdense springveer kwam uiteindelijk ruim twintig centimeter te kort om de Nederlandse titel voor zich op te eisen. Thomas van Midden werd heel knap derde.

Dymphie Baas – van Rooijen uit Oudewater hield bij de Dames Wendy Helmes en de Friezin Sigrid Bokma van het hoogste podiumtreetje af.

Freark Kramer uit It Heidenskip was bij de Junioren van meer dan uitzonderlijke klasse. Hij versloeg provinciegenoot Jarno Hoekstra die op zijn beurt de Hollander Chris Anker voor bleef.

Reinier Overbeek uit Benschop sprong bij de Jongens veel verder dan Rutger Haanstra uit It Heidenskip en Lopikenaar Timon de Haay die zich het het brons mocht laten omhangen. 

Op Demi Groothedde uit Jaarsveld staat momenteel weinig tot geen maat. De Jaarsveldse dult weinig tot geen concurrentie en ook in Burgum bleef zij de Friezinnen Femke Rispens en Bente Vlas met een duidelijk verschil voor.

Foto: Polsstokbond Holland
Vijf winnaars op één kiekje
winnaars