Logo Polsstokverspringen5 Jaco de Groot, het Woerdense polsstokverspringfenomeen heeft zondag de NFM finale fierljeppen in het Friese It Heidenskip op zijn naam kunnen schrijven.

Met 20.77 mtr. had hij de verste sprong van de dag. Omdat deze wedstrijd, door de vele regen, van zaterdag naar zondag werd verplaatst, verschenen sommige deelnemers vanwege de zondagsrust niet aan de start. Rian Baas werd met 20.01 mtr. vijfde, op de voet gevolgd door Thomas van Midden die met een afstand van 19.76 mtr. zichzelf, vergeleken met de laatste wedstrijd in Vlist, overtrof met meer dan twee meter.

Bij de dames troefde Wendy Helmes met 16.44 mtr. haar eeuwige concurrente Dymphie van Rooijen af die 15.78 mtr. sprong. Achtste werd Julia van Eijk met 13.84 mtr.

Junior Ricardo Faaij werd tweede met een sprong van 17.77 mtr. Richard van Bemmel zat hem op de hielen met slechts 20 cm. verschil. Davy de Wit werd vijfde met 16.83 mtr. Bij de jongens was Reinier Overbeek de held van de dag, want met 19.81 mtr. overtrof hij niet alleen zichzelf, maar ook alle andere jongens.

Foto: Arja Helmes
polsstok