Logo Polsstokverspringen6Afgelopen zaterdag zou de wedstrijd Jaarsveld om de NOWA-Computers Bokaal in het teken staan van de rentree van Jaco de Groot uit Woerden. Afgelopen veertien jaar won De Groot het…

klassement en ook dit jaar was zijn seizoensstart goed. In Linschoten won hij de seizoensoverture en voerde hiermee ook het De Samenwerking-klassement aan om daarna te vertrekken voor een studiereis.

In de afgelopen week kwam hij terug en stond op de schansen van Jaarsveld klaar om zijn vorm opnieuw te laten zien. Echter kreeg hij deze kans niet. Aanhoudende miezer-regen zorgde ervoor dat de wedstrijd geen doorgang kon vinden. De regen zorgt ervoor dat springers uitglijden op de gladde matten en zijn de stokken te glad om in te klimmen. Bij het polsstokverspringen is een goede grip op de stok juist erg belangrijk, omdat dit de springers helpt hoger in de polsstok te komen.

Aanstaande zaterdag zullen de springers afreizen naar het Friese Buitenpost. Hier treedt de selectie van beste Hollandse springers aan tegen het Friese kamp. In de afgelopen drie jaar won het Hollandse kamp, maar de Friese ploeg heeft het thuisvoordeel.