Bij polsstokverspringwedstrijden om de felbegeerde VKP Beveiligingstechniek Trofee in Linschoten heeft Jaco de Groot zijn klasse maar weer eens aangetoond. Met ruim één meter zestig meer bleef de dit seizoen in topvorm verkerende Kameriker bij de Senioren Wouter van Midden voor. Sander van Vliet werd op gepaste afstand derde.

Bij de dames ontbrak Dymphie Baas–van Rooijen. Voor Wendy Helmes de gelegenheid om in te lopen op haar rivale in het algemeen klassement. Joriene Baas en Demi Groothedde vulden verder het podium aan.

Bij de Junioren sprong de mooie bronzen medaille van Woerdenaar Bas van Leeuwen in het oog, na enkele net-niet podiumplekken. Reinier Overbeek en Lucas van Eijk ontvingen goud en zilver.

Mark van der Horst sprong bij de Jongens het verst van allemaal. Klassementsleider Guus Hoogland moest zich tevreden stellen met zilver en Roy Velis met brons.

Bij de Meisjes viel er een Zegveldse in de prijzen. Na gouden Meike Zijderlaan kwam een zilveren Eline Kastelein op het ereschavot. Zij deed dit voor de Linschotense Rianne de Regt, die met de bronzen plak aan de haal ging. Meike Zijderlaan kwam in haar laatste poging wel verder met een persoonlijk record van 13,02 meter. Ze landde helaas verkeerd op haar arm en raakte hierbij geblesseerd en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.


De kampioenen v.l.n.r.: Eline Kastelein (de prijs ging uiteindelijk naar Meike Zijderlaan),
Wendy Helmes, Reinier Overbeek, Mark van der Horst en Jaco de Groot.