Logo Polsstokverspringen6 De Woerdense polsstokverspringer Jaco de Groot heeft de Van der Vaart Bokaal op zijn naam geschreven. In de zonovergoten wedstrijd in Linschoten behaalde hij…

een afstand van 21 meter.

De leider in het klassement blijft Wouter van Midden (Vlist), die tweede werd met een meter minder.

Bij de dames won Fabiƫnne Overbeek (Benschop) met 15,09 m. De jonge springster profiteerde ervan dat klassementsleidster Dymphie Baas (Oudewater) haar wedstrijd door een lichte blessure moest staken tijdens de aanloop van haar eerste sprong.

De junioren lijkt dit seizoen de spannendste categorie te worden, want de springers ontlopen elkaar niet veel  klassementsleider Daniel Cluistra (Haastrecht) haalde de finale niet. Richard van Bemmel (Utrecht) won voor Chris Anker (Vlist) en Matthieu van Vuuren (Benschop) als nummer drie.

De jongensklasse wordt gedomineerd door Reinier Overbeek (Benschop). Ook deze wedstrijd schreef hij makkelijk op zijn naam, terwijl hij tijdens de wedstrijd op woensdagavond het schansrecord verbeterde naar 19,60 meter. Achter hem eindigden de aanstormende talenten Guus Hoogland (Montfoort) en Roy Velis (Benschop)

Bij de meisjes werden de meeste persoonlijke records gesprongen. Winnares Demi Groothedde (Jaarsveld) won wel, maar kwam nog lang niet aan haar topafstand.

Foto: PB Holland (archief)
Richard van Bemmel in actie
polsstok
polsstok1