De polsstokverspringwedstrijd om de Nowa Computers Bokaal was een wedstrijd onder prima omstandigheden (bijna windstil) en van hoog niveau. De toeschouwers kwamen ruimschoots aan hun trekken. Jaco de Groot uit Kamerik herstelde van een onverwachte nederlaag bij de Senioren en versloeg Wilco van Amerongen en Rian Baas.

Bij de Dames sprong Wendy Helmes een afstand waar de overige deelneemsters niet meer aan zouden komen. Dymphie Baas-van Rooijen en Demi Groothedde wonnen het zilver en brons. Carina den Hartogh uit Woerden werd achtste.

Bij de Junioren had Reinier Overbeek aan 18,44 meter genoeg voor de titel. Daniël Cluistra bleek goed voor het zilver en Lucas van Eijk pakte het brons. Bas van Leeuwen viel met een ‘onzalige’ vierde stek net buiten de prijzen.

Ook in de Jongensgroep was het een spannende wedstrijd. Mark van der Horst won voor Harmen Timmerarends en Roy Velis. Eimert van Ingen uit Zegveld werd zesde.

Bij de Meisjes sprong titelverdedigster Laura Maaijen met een prachtige 13,82 meter in de eerste omloop naar het goud. In de finale kwam Rianne de Regt echter nog verrassend dichtbij met een nieuw persoonlijk record. Eline Kastelein uit Zegveld werd beloond met brons.

Foto: Polsstokbond Holland – Alle winnaars in Jaarsveld