Logo Sportlust De hele week was er al sprake van dat Sportlust met een sterk bezet jeugdteam zou verschijnen omdat veel spelers met een teamuitje in Portugal zaten.

De KNVB was hier mede debet omdat verscheidende malen was meegedeeld dat vorige week zaterdag de laatste speelronde was. Coach Martijn Smaling moest puzzelen om een waardige selectie aan de start te krijgen. De gemiddelde leeftijd was echter 19- jaar.

Van het eerste elftal waren alleen keeper Michael de Leeuw, Zakaria Issarti en Soulaimane Ouhamad aanwezig. Sportlust kreeg een paar kleine kansjes maar wist voorin niet echt een vuist te maken en moest zich concentreren dat men de verdediging intact hield

Tot de rust slaagde men hierin uitstekend en de beste kans was voor Remco de Weerd die alleen op het doel afging en net voor het strafschop gebied onderuit werd gehaald. Iedereen op het sportpark, inclusief alle Xerxes supporters, hielden rekening met de rode kaart, maar scheidsrechter Roeleveld pakte een kaart uit zijn verkeerde borstzakje en toverde een gele kaart voor. De vrije trap werd over geschoten.

De tweede helft had Xerxes een donderspeech van coacht Joop Hiele gekregen en voetbalde met meer druk. Dit leverde uiteindelijk twee doelpunten op en verzekerden de Rotterdammers zich van een beslissende wedstrijd komende dinsdag tegen Brielle. De winnaar van dat duel promoveert naar de Hoofdklasse.

Foto’s: Arie Verhagen