Logo Voetbal 7In de eerste vriendschappelijke partij van het seizoen werd  hoofdklasser CVV De Jodan Boys uit Gouda in Utrecht met 3-2 geklopt. In de 89e speelminuut legde…

Simon Makienok, de nieuwe Deen, aan vanaf de strafschopstip en schoof kalmpjes de 3-1 binnen. Dat doelpunt besliste de partij, al was het niet de laatste treffer van de avond. De Hoofdklasser kwam na acht minuten zelfs brutal op voorsprong. Een mooie actie van Bradley el Idrissi was de opmaat voor de treffer die door Elliot Pattinama werd gemaakt. Op zijn schot in de bovenhoek was Nick Marsman kansloos: 0-1.

Even voor de pauze werd de ruststand door Zakaria Labyad bepaald op 1-1. Relatief simpel had keeper Mathijs Swaneveld het nakijken. Nick Venema, scoorde halverwege het tweede bedrijf van de oefenpot de 2-1. In de slottellen van de partij zorgde  Enzo Huntink voor 3-2, waardoor Jodan Boys, dat de thuisclub goed partij gaf, met opgeheven hoofd het veld kon verlaten.

FC Utrecht vertrekt dit weekend naar Oostenrijk voor een trainingskamp. Daar spelen de manschappen van trainer/coach Erik ten Hag vriendschappelijke partijen tegen de Russische teams Rubin Kazan en FC Ufa en wordt gespard met Dinamo Kiev, grootmacht uit Oekraïne.