Logo Triathlon Vanaf begin dit jaar stond 9 juli dik omcirkeld op kalender bij de 47-jarige Woerdense triahtleet John Pfaff voor de hele triathlon (4,4 kilometer zwemmen…

180 km fietsen en 42 km hardlopen) van Friesland, de Frysman. Pfaff was al Ironman, Powerman en Barockman maar deze titel had hij nog niet.

Maanden van voorbereiding, op maat gemaakte zwem- en fietsschema’s van trainer Kasper Engel en samen met triathlonvrienden lange duurlopen gemaakt in de bossen van Driebergen, moesten hem in zijn 11e hele triathlon aan de finish brengen. Om zeven uur begon het uitdagende zwemonderdeel. Er stond windkracht vier en enorm hoge golven, waardoor ook de boeien slecht zichtbaar waren.

In elke fiets- en loopronde moesten meerdere kliffen in het Friese land worden beklommen. Het fietsen ging uitstekend, maar na 14 km hardlopen begon het te regenen, overgaand in noodweer met harde wind. Pfaff werd bang voor onderkoeling en kramp maar door zichzelf goed te verzorgen kon hij zich hierdoor heen vechten en mocht hij zich na 11.31 uur inspanning laten kronen als FRYSMAN en behaalde een prachtige achttiende plaats overall.

Foto: PR
John Pfaff heeft de FRYSMAN te pakken
ID010339