Logo SportlustDe jeugd van Sportlust wordt goed in de gaten gehouden door de KNVB, Ere-divisie opleidingspartner FC Utrecht en menig ander Betaald Voetbal Organisatie. Wesley Muit (13) speelt al…

sinds de puppies bij de Woerdense eerste klasser. Op dit moment maakt hij deel uit van de Onder 15-1 en de selectie KNVB West. Een leeftijd tegenwoordig waarop spelertjes nog altijd worden ‘gescout’. Wesley gaat sowieso al een trainingsstage afwerken bij Vitesse in Arnhem.

De tweede speler die werd gevolgd is Niels Hamoen. Niels is 9 jaar en hij speelt in de Onder 9-1 en liep al stage bij FC Utrecht. Voor hem geldt dat de Domstedelingen hem (en anderen) blijven volgen in zijn ontwikkeling bij Sportlust.

Ook voor meisjesvoetbal is er veel aandacht. Wendy Balfoort (O15-1) ontwikkelt zich dusdanig bij de Rood-witten dat de KNVB en CTO Amsterdam (Centrum voor Topsport & Onderwijs) in volledige samenspraak en samenwerking haar naar een volgend voetbalniveau willen helpen.

De conclusie is dat de jeugdopleiding van Sportlust ’46 het kennelijk goed doet én dat velen de jeugd nauwlettend in de gaten houden.