Logo Badminton 2 De jeugdspelers van Badmintonvereniging Unicum uit Woerden hebben een sterk seizoen achter de rug. Het hele seizoen hebben ze in de top van de poules…

meegespeeld. Soms een klein verlies, maar de spanning was groot in de competitie.

Afgelopen zondag moest er met de maximale score van 8-0 gewonnen worden. In een goed gevuld Snellerpoort met aanmoedigingen van vooral ouders was de spanning te snijden. Alles moest gewonnen worden, geen enkele misstap was toegestaan want concurrent Conquesto uit Waddinxveen zat op de loer. Ieder puntverlies betekende dat Unicum geen kampioen zou worden.

Stijn Driessen en Daan de Vries wisten soepel al hun wedstrijden te winnen. De singles waren erg spannend met 3-setters voor Tycho Schalkwijk en Yoeri Vereijken. Maar fanatiek en geconcentreerd spelend konden zij de overwinningen binnenhalen. Voor de dubbels waren onze spelers niet bang. Met veel vertrouwen werden daarna ook de dubbels gespeeld en gewonnen. 

Het regionale kampioenschap was binnen! Nu mag het team op 10 juni spelen om het landskampioenschap. Reden voor een leuk feestje na de wedstrijd waaraan de tegenstander spontaan deelnam.

Foto’s: BV Unicum
unicum
unicum1