Logo De MeernZondag was het derby-day tussen De Meern en Hercules. Vanaf de aftrap had Hercules op het eigen veld het meeste balbezit zonder echte kansen. In de 16e minuut kreeg Mark den Hartogh…

zeer ongelukkig een bal tegen zijn hand. Scheidsrechter Bos besloot tot een vrije trap en een (onterechte) gele kaart voor Den Hartogh, maar de bal ging gelukkig naast. Kort voor rust maakte aanvoerder Jeffrey Vlug een keiharde overtreding op Tom Waltman waar scheidsrechter Bos slechts geel toonde.

Binnen de minuut na rust kreeg De Meern de kous op de kop: Hercules maakte de 1-0. De teams waren aan elkaar gewaagd: aan beide kanten werden gele kaarten geïncasseerd, uiteindelijk zou de teller bij acht gele kaarten stoppen.

Wellicht kreeg Hercules de grootste kans van de wedstrijd in de 72e minuut door een slechte pass van Anis Ziani die door Hercules onderschept kon worden. In de 75e minuut keeg De Meern een hoekschop, waaruit Lennard van den Brink de 1-1 maakte.

Het bleef spannend, vlak voor tijd een kans voor De Meern en twee gevaarlijke corners van Hercules, voordat Mark den Hartogh in blessuretijd zijn twee gele kaart, dus rood kreeg. Uiteindelijk eindigde deze derby in 1-1.