Logo Kaastaptoe Woerden Op het Kerkplein in Woerden vond vrijdagavond de eerste KaasTaptoe plaats. Voor de organiserende Harmonie De Vriendschap betekende dit dat de Taptoe na…

enkele jaren van afwezigheid in ere werd hersteld. De laatste Taptoe vond plaats in 2013. Dat er in Woerden behoefte is aan dit evenement bleek wel uit de grote belangstelling. De tribunes waren vol, rondom stond veel publiek en ook de gasten van de omliggende horeca genoten met volle teugen.

Op uitnodiging van de gemeente mocht een flink aantal vrijwilligers gratis op de tribune. Dit als beloning voor het vele werk dat vrijwilligers verzetten bij verenigingen en instellingen. Naast het organiserende korps verzorgden ook de korpsen Amigo uit Leiden, Showband Irene uit Ede en VIOS uit Mijdrecht spectaculaire shows. Als intermezzo klonk de blaasmuziek van Linfano en Nieuw Leven vanaf de Petrustoren.

De avond werd geopend met een slag op de gong door burgemeester Molkenboer en wethouder Stolk. Als afsluiting werd traditioneel het Wilhelmus gespeeld, waarbij het publiek luidkeels meezong.

Foto’s: Anno Visser