Na weken van binnen zitten en niet sporten mogen kinderen en jongeren tot en met achttien jaar nu weer in georganiseerd verband buiten sporten. Hiervoor zijn wel officiële kaders vastgesteld.

Zo is er vanuit de organisatoren altijd een volwassene bij aanwezig. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen samen buiten sporten, maar hoeven zich hierbij niet te houden aan de anderhalve meter regel. Er zijn echter geen officiele wedstrijden en competities.

Voor jongeren in de leeftijd van dertien tot en met achttien jaar gelden dezelfde regels, met één uitzondering, zij moeten zich namelijk wel aan de anderhalve meter afstand houden. De leeftijdsgroepen mogen niet gemengd worden en er mogen geen volwassenen langs de lijn staan.

Douchen en omkleden moet thuis gebeuren, net als het toiletbezoek. Kleedkamers en kantines blijven gesloten en wie zich niet lekker voelt blijft thuis.

De organisatoren dienen te zorgen voor desinfecterende middelen en houden het Beweegteam Woerden op de hoogte van de activiteiten. Alle regels zijn te vinden op de website van de gemeente Woerden.