Het begin was hoopgevend Al in de eerste minuut gaf Kamerik een flinke waarschuwing aan de thuisploeg. Via een geweldige aanval belandde de bal bij spits…

Jelle Das, maar de Bodegraafse sluitpost stond zijn mannetje. Kamerik hield de bal in de ploeg en combineerde naar meer kansen, maar Jelle Das, Remco de Wit, Jelle den Boer en Johan Nap konden het net niet vinden.

Vlak voor rust kwam de verdiende voorsprong 0-1 op het scorebord. Bij een vrije trap van Remco de Wit gaf de Rohda-doelman een rebound weg, precies voor de voeten van de attent inlopende Ed Kooijman.

Na rust bleek Kamerik nog makkelijker de wedstrijd te kunnen controleren. In de 51e minuut ging Remco de Wit goed door, onderschepte de bal en kon alleen op de keeper af. Die werd simpel voorbij gelopen en de bal werd in een leeg doel geschoven, 0-2.

Acht minuten later was de wedstrijd definitief beslist. Michel van Schaik, na rust ingevallen voor Johan Nap, reageerde attent op een verre uittrap van Robert de Wit. De jongeling maakt zijn eerste goal in de Kameriks hoofdmacht en deze 0-3 betekende einde wedstrijd, want Rohda geloofde er niet meer in en liet het hoofd zakken.

Foto: Jeroen Kok – Kamerik had geen kind aan Rohda’76
kamerik